Kisapuiston valaistus

Tiistai 20.5.2014 klo 23.08


Olen ihmetellyt jo pidempään luottamushenkilöiden epäloogista toimintaa päätöksenteossa.

Viimeinen niistä on teknisen lautakunnan päätös myöntää rahaa Kisapuiston valaistukseen 600 000 euroa vastoin kaupunginvaltuuston talousarviopäätöstä, jossa edellytetään, että Kisapuiston valaistus toteutetaan vain, jos hankkeelle saadaan valtion tuki. Valtion tukea ei valaistukselle myönnetty, joten lautakunnan päätös on syytä kumota.

Vaikuttaakin siltä, että kokonaisuus kaupungin nykytalouden tilasta ei ole kaikkien luottamushenkilöiden hallinnassa.

Täytyy myös ihmetellä virkamiesten lukutaidottomuutta. Talousarvio on valtuuston tahdon ilmaisu ja sitä on noudatettava. Jos puuttuu taito lukea selvää suomea, pitää miettiä muita kuin virkamiehen hommia.

Esitänkin tässä seuraavaa liittyen Kisapuiston valaistukseen. FC Lahti  Oy kannattajineen maksaa 250 000 euroa, joka on valtiolta haetun tuen suuruus. Jos summa löytyy, niin eiköhän sitten 350 000 euroa löydy kaupungin kassasta.

Tosin nykyisessä taloudellisessa tilanteessa, jossa käydään yt-neuvotteluja henkilöstön kanssa, mietitään koulujen lakkautuksia, vaaditaan rakenteellisia uudistuksia, ostetaan veroparatiisiyhtiöiltä vanhus- ja terveyspalveluita, lopetetaan kirjastoja, päiväkoteja, tingitään katujen valaistuksesta, puistojen hoidosta, kulttuuri- ja nuorisotoimen rahoituksesta, en näe perusteita Kisapuiston valaistusinvestoinnille.

Hoidetaan pian kuntoon hiihtokeskuksen urheilukentän katsomo, mikä on joka tapauksessa tehtävä, koska hiihdon MM-kisoihin on enää vajaat kolme vuotta aikaa. Siellä kelpaa FC Lahden jalkapalloilijoiden pelata, valaistushan on veikkausliigatasoa.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------