Yhteystiedot

Ulla Vaara
Lahdenkatu 18 A 9
15140 Lahti
044-2985607
ulla.vaara (at) lh.lahti.fi

Ullan ajatuksia

Poliittinen toiminta

poliittinen-toiminta-325.jpgOlen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, siis myös politiikasta. Ensimmäinen kantaaottava kirjoitukseni oli Etelä-Suomen Sanomissa vuonna 1963, aiheena nuorten kokoontumistilat, joita ei tuohon aikaan juurikaan ollut. Se tuntui komealta - ihan nimi lehdessä ja vakavalla asialla.

Malskilla työssä ollessani näin, mikä vaikutus on joukkovoimalla, kun minimipalkoista ja 40 tunnin työviikosta "taisteltiin". Oman aktiivisen työn merkityksen huomasin, kun vastustin Tiirismaankadun linjaussuunitelmia Salpausselän harjulle ja keräsin nimilistoja ja tein valituksia yhdessä toisten aktivistien kanssa (Korkein hallinto-oikeus hylkäsi tiesuunitelman).

Lahden demarinaisten yhdistyksestä löysin sitten poliittisen kotini 70-luvun lopulla, ja se koti on minulle yhä rakas. Oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja solidaarisuus ovat edelleen ne arvot, joiden perustalle maailmaa on rakenettava. Nämä arvot tulevat hyvin esille puolueohjelmastamme ja ne ovat naisliikkeemme kantava voima.

Luottamustehtäväni

lahti_175.jpgKaupunginvaltuuustoon tulin valituksi 1985 ensimmäisen kerran. Syksyn 2012 kunnallisvaaleissa en enää ollut ehdokkaana, joten valtuustotyöni päättyi 31.12.2012. Kunnallispolitiikkaa en kuitenkaan jätä. Minut on valittu kaupungin tarkastuslautakuntaan, jonka tehtävänä on arvioidan kaupunginvaltuuston asettamien tavoitteiden toteutumista talouden ja toiminnan osalta koko kaupunkikonserniin liittyen.

Lahden sos.dem. kunnallisjärjestön varapuheenjohtajaksi minut valittiin vuodelle 2013.

Lahden sos.dem. naisyhdistyksen toiminnassa jatkan mukana niin kauan kuin jalat kantavat ja muisti pelaa.