Sosialidemokraatteja on aina tarvittu

Tiistai 24.5.2011 klo 10.57


Sain puoluetoimistosta kirjeen, jossa kerrottiin, että olen saavuttanut puolueemme vapaajäsenyyden toimittuani siinä 30 vuotta. Puheenjohtaja Jutta Urpilaisen ja puoluesihteeri Mikael Jungnerin allekirjoittamassa kirjeessä todetaan se tosiasia, että aina on sosialidemokraatteja tarvittu, kun kansakuntaa on yhdistetty ja Suomen suuria ponnistuksia tehty:

"Näin oli kansalaissodan ja talvisodan jälkeen, näin oli, kun kommunismia vastaan taisteltiin, näin oli, kun peruskoulua ja suomalaista terveydenhuoltoa luotiin, ja näin oli viime laman jälkeen, kun Suomen talous piti saada kuntoon."

Kullakin ajalla on omat haasteensa. Nyt puolustettavinamme ovat monet aikaisemmin toteutuneet unelmat, ja tulevaisuuden hedelmätkin on kylvettävä.

Porukalla on asioita pantu kuntoon, ja tämä on meidän demareiden vahvuus jatkossakin. Puolueen perusta on jäsenissämme. Viime vuosikymmenten aikana me olemme yhdessä ponnistelleet niin paikallisen, kotimaisen kuin kansainvälisenkin oikeudenmukaisuuden lisäämiseksi. Näihin vuosikymmeniin mahtuu suuria saavutuksia, joskin myös vastoinkäymisiä.

Niin paljon näitä ponnisteluja kaiken aikaa on, että puoluetoimistossakin kiirettä on piisannut. Niin kiirettä, että minäkin sain kirjeen ja sen mukana vapaajäsenkortin vasta nyt, vaikka vapääjäseneksi pääsin jo kaksi vuotta sitten.
-----------------------------------------------------------------------