Valtatie 12:n parantamiseen vauhtia

Perjantai 29.1.2021 klo 12.14


Kun Iitti liittyi Päijät-Hämeeseen ajattelin, että nyt saadaan potkua valtatie 12:n parantamisen suunnitteluun  ja sitten rakentamiseen välillä Uusikylä-Tillola, kuuluuhan se nyt yhden maakunnan alueelle. Tämän luulisi helpottavan kaikkea suunnittelua ja päätöksentekoa.
29.1.2021 saimme lukea Etlarista, että hanke viivästyy taas.Tien vaarallisuus ja parantamisen tarve on ollut tiedossa vuosikymmenet, mutta se on edennyt etananvauhtia. Nyt myöhästymisen aihe on täsmennyksistä Uudenkylän eritasoliittymässä ja linja-autopysäkeistä sekä autojen pysäköintialueesta. Eikö nämä asiat ole olleet tiedossa koko suunnittelun ajan?
Tärkein vaihe kuitenkin on saada hankkeelle eduskunnan rahoituspäätös. Siis LVM Harakan myönteinen esitys rahoituksesta. Liekö onnistuu? Ministerille kovin tärkeäksi on noussut ratahankkeet ja niissä hänen "lempilapsensa" kallis ja tarpeeton itärata Keravalta Kouvolaan. Onkohan niin, että Päijät-Hämeen kehitys on hänelle  yhdentekevä asia? Toivottavasti olen väärässä. Kyllä olisi henoa, että VT 12 tältäkin tieosuudelta saataisiin mahdollisimman pian valmiiksi.