ÄÄNESTÄJÄÄ HUIJATAAN

Maanantai 6.5.2019 klo 13.39


Mistä tunnet huijarin? Siitä, että hänet on juuri valittu eduskuntaan Suomen valtion korkeimpaan luottamustehtävään, mutta nyt hän on EU-vaaliehdokkaana joko keräämässä edustamalleen puolueelle ääniä tai perätä haluamalla parlamentaarikoksi Euroopan Unioniin. Onko tällainen ehdokas luotettava? Vain siinä tapauksessa on, että jo ennen eduskuntavaaleja kertoi olevansa myös tulevissa EU-vaaleilla ehdokkaana. Jos oli vaalien alla vaiti, on mielestäni menettänyt äänestäjän luottamuksen.
Tässä ei ehdokkaan auta vedota perustuslakiin. Tiedän, että jokaisella suomalaisella on oikeus olla ehdokkaan niin eduskuntavaaleissa kuin europarlamenttivaaleissa. Kyse onkin siitä, tuliko etukäteen kertoneeksi, että aikoo kumpaankin vaaliin ehdokkaaksi vai jättikö kertomatta ja äänestäjä kuvitteli valitsevansa kansanedustajaa, joka paljastuukin puolueensa EU-ehdokkaaksi.

Toivon, ettei kukaan meistä äänestäjistä valitse huijaria Europarlamenttiin. Tällaista äänestäjää pidän huijattavana hölmönä. Tosin kaikki on nykyisin Suomessa mahdollista, koska elämme vahvasti totuuden jälkeistä aikaa. Tässä tapauksessa se ilmenee siten, että joidenkin kansanedustajien mielestä ei tarvitse olla rehellinen, riittää kun on hyvä tarina, mikä riittää myös joillekin äänestäjille. Niin on, jos siltä näyttää, totesi presidentti Kekkonenkin aikoinaan.

Siis unohda huijarit ja äänestä Europarlamenttiin sellainen ehdokas, joka ei ole kansanedustaja tai jos on, niin on kertonut etukäteen ennen eduskuntavaaleja olevansa myös ehdolla parlamentaarikoksi.